Κλείστε Ραντεβού
espa-banner
© Enthymesis 2023 Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
Πολιτική Απορρήτου
κ. 6977 263 618 Επικοινωνία
Κλείστε Ραντεβού
© Enthymesis 2023 Κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
κ. 6977 263 618
Κλείστε Ραντεβού

Τι είναι η γιόγκα Nidra;

Υπάρχει μία τεχνική χαλάρωσης που όμως αποτελεί και εξαιρετική τεχνική διαλογισμού και είναι για όλους. Η γιόγκα Nidra διδάσκεται είτε μόνη της ξεχωριστά, είτε στο τέλος κάθε τάξης Γιόγκα. Είναι μια τέλεια τεχνική χαλάρωσης μέσω της οποίας ο ασκούμενος απαλλαγμένος από εντάσεις σωματικές ή νοητικές μπορεί να φέρει ευκολότερα το νου σε κατάσταση διαλογισμού.

Η Γιόγκα Νίντρα είναι γνωστή σαν μια μέθοδος χαλάρωσης, αλλά στην πραγματικότητα σκοπεύει σε μια ολοκληρωτική φυσική και νοητική ισορροπία. Προκαλεί μια κατάσταση πλήρους ηρεμίας σ’όλες τις διαστάσεις της προσωπικότητάς μας, αλλά μπορεί ακόμα βοηθήσει στην αυτοπραγμάτωση. Η άσκηση είναι βασισμένη πάνω στην περιφορά της συνειδητότητας, κατά την οποία η συνειδητότητα περνάει από τα διάφορα μέρη του σώματος, κι αυτό είναι το μυστικό της αποτελεσματικότητάς της.

H τεχνική της γιόγκα Nidra

Είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται είτε μόνη, είτε μετά από κάθε τάξη Γιόγκα, που περιλαμβάνει Ασάνες και τεχνικές αναπνοής, ώστε να ελευθερώσει πολλά είδη έντασης και να καθαρίσει το νου από τα ενοχλητικά περιεχόμενα.
Μία ώρα γιόγκα Νίντρα κατά την διάρκεια της ημέρας ισοδυναμεί με τέσσερις ώρες ύπνου τη νύχτα.

Στην γιόγκα Nidra ο νους καθαρίζει και μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με την εσωτερική μας προσωπικότητα. Οι θετικές αυθυποβολές που γίνονται, έχουν πανίσχυρη επίδραση και μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου. Αυτό χρησιμοποιείται στη Γιόγκα Νίντρα με το να παρέχεται η ευκαιρία για τη λήψη μιας απόφασης στην αρχή και στο τέλος της άσκησης.

Προκαλείται μια κατάσταση επαυξημένης δεκτικότητας που είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για μάθηση, γιατί το υλικό πέφτει κατευθείαν μέσα στον ασυνείδητο νου χωρίς τη μεσολάβηση του συνειδητού. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη γιόγκα Νίντρα είναι ότι μαθαίνεται γρήγορα και τέλεια από το μαθητή, ώστε πολύ σύντομα μπορεί να την εκτελεί μόνος του χωρίς την βοήθεια ενός δασκάλου.

Ποια είναι τα οφέλη της

Η άσκηση στη γιόγκα Νίντρα μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας σε μια έκφραση ευεξίας και χαράς, γιατί τα άτομα που γνωρίζουν να χαλαρώνουν μπορούν να εργάζονται και πιο αποδοτικά, να χαίρονται τη ζωή με μεγαλύτερη πληρότητα και να έχουν καλύτερες σχέσεις με τους συνανθρώπους τους.

Ενώ η ένταση οδηγεί στον διασκορπισμό της ενέργειας και της προσοχής προς όλες τις κατευθύνσεις, η πραγματική χαλάρωση μας επιτρέπει να ανακτούμε την νοητική και σωματική δύναμη και να την συγκεντρώσουμε όταν χρειάζεται σε μια κατεύθυνση.

Στο “Ενθύμησις”, η γιόγκα Nidra αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρακτικής στη Γιόγκα, όπως την διδάχθηκε η δασκάλα Ajanta Αργυρώ Γεροχρήστου από το σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα, της οποίας αποτελεί αποκλειστική τεχνική χαλάρωσης που δημιουργήθηκε και εφαρμόστηκε από τον δάσκαλο και Γκούρου Παραμχάμσα Σατυανάντα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.enthymesis.gr, info@enthymesis.gr και στο τηλ. 6977 263 618