Κλείστε Ραντεβού
© Enthymesis 2021 Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
Πολιτική Απορρήτου
κ. 6977 263 618 Επικοινωνία
Κλείστε Ραντεβού
© Enthymesis 2021 Κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
κ. 6977 263 618
Κλείστε Ραντεβού
Naturopathy

Φυσικοπαθητική

Η φυσικοπαθητική ή φυσικοπαθητική διατροφολογία ασχολείται με τη φροντίδα της υγείας του ατόμου με ολοκληρωμένη δίαιτα όπως την εννοούσε ο Ιπποκράτης: με αλλαγή των διατροφικών συνηθειών του ατόμου, άσκηση, ξεκούραση, προσαρμογή των ωρών ύπνου κτλ. Μια ολιστική φροντίδα που ξεκινά από τη διατροφή και την τακτοποίηση των όποιων διατροφολογικών ελλείψεων του ατόμου και επεκτείνεται σε κάθε επίπεδο δραστηριότητας του ατόμου.

Κάντε Κράτηση

Η συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα.

Τι είναι η Φυσικοπαθητική

Η φυσικοπαθητική ή ορθομοριακή Ιατρική είναι εκείνη η επιστήμη που ασχολείται με την αναπλήρωση των ζωτικών διατροφολογικών ελλείψεων στον οργανισμό που ασθενεί χρησιμοποιώντας μεμονωμένα ή συνδυασμούς διατροφολογικών ουσιών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα κλπ), σε συγκεντρωμένη μορφή και σε υψηλή δοσολογία για ικανό χρονικό διάστημα – ώσπου να επανέλθει η επιθυμητή ισορροπία και να εξαλειφθεί η πάθηση. Από εκείνο το σημείο και μετά, αλλαγές προς το φυσικότερο στον τρόπο ζωής και διατροφής, αποφυγή περιβαλλοντικών προκλήσεων (όπως η έκθεση σε μολυσμένη ατμόσφαιρα και τοξίνες), και κάποια προληπτικά μέτρα, όπως μιας καλής ποιότητας πολυβιταμίνη καθημερινά, η κατάλληλη μορφή άσκησης και οι ώρες ξεκούρασης, είναι συνήθως αρκετά για την αποφυγή μελλοντικών περιπλοκών και τη διατήρηση της υγείας.

Ενδεικτικός Κατάλογος Παθήσεων Φυσικοπαθητικής

Δείτε ενδεικτικά κάποιες παθήσεις που αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από την ορθομοριακή ιατρική (φυσικοπαθητική).

Αλκοολισμός
Υποστήριξη και αποτοξίνωση του ήπατος, αναπλήρωση ορθών μορίων που εξαντλούνται στους αλκοολικούς, απαγκίστρωση από τον εθισμό.
Αλσχάιμερ
Πρόληψη και βελτίωση των συμπτωμάτων.
Αναιμία
Διάγνωση τύπου αναιμίας, πρόληψη.
Άσθμα
Πρόληψη, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ανακούφιση συμπτωμάτων.
Αλλεργίες
Διάγνωση, εντοπισμός αλλεργιογόνων τροφικών ή μη, έλεγχος αλλεργικών αντιδράσεων, πρόληψη.
Βρογχικά
Πρόληψη, ανακούφιση συμπτωμάτων, ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Καταρράκτες
Πρόληψη, βελτίωση και ανακούφιση συμπτωμάτων.
Κυτταρίτιδα
Πρόληψη, βελτίωση συμπτωμάτων.
Μητρική δυσπλασία
Διάγνωση, εντοπισμός αλλεργιογόνων τροφικών ή μη, έλεγχος αλλεργικών αντιδράσεων, πρόληψη.
Σύνδρομο χρόνιας κούρασης
Διάγνωση αιτιών, πρόληψη, αύξηση της ενέργειας.
Εντεροπάθεια
Πρόληψη, διατροφολογική υποστήριξη.
Γρίπη και κοινό κρυολόγημα
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού προληπτικά, ταχεία ανάρρωση, ανακούφιση συμπτωμάτων, αύξηση της ενέργειας, σημαντική μείωση (και σε πολλές περιπτώσεις τέλεια εξάλειψη) των κρουσμάτων που συνήθως εμφανίζονται τακτικά κάθε χρόνο.
Γλαύκωμα
Διάγνωση διατροφολογικών αιτιών, πρόληψη.
Δερματικές παθήσεις, έκζεμα, ψωρίαση, σκληρό δέρμα
Διάγνωση, πρόληψη, αποτοξίνωση, ενυδάτωση του δέρματος, διατροφολογική υποστήριξη, ανακούφιση συμπτωμάτων, αύξηση της δερματικής υγείας και ομορφιάς με την αναπλήρωση των ορθών μορίων που απαιτούνται για τη δημιουργία του κολλαγόνου και των κυττάρων.
Δυσκοιλιότητα
Πρόληψη, ανακούφιση συμπτωμάτων, εξάλειψη των αιτιών και εξαφάνιση των κρουσμάτων.
Έλκος και εντερική απορροφητικότητα
Διάγνωση, πρόληψη.
Σπαστική κολίτιδα
Πρόληψη, διατροφολογική υποστήριξη, αποτοξίνωση, ανακούφιση συμπτωμάτων, ίαση και ανανέωση της εντερικής μεμβράνης.
Κυστίτιδα
Πρόληψη, ενίσχυση καρδιακών μυών, καθαρισμός αρτηριών και ενίσχυση τοιχωμάτων, ισορροπία τριγλυκεριδίων και προστασία της χοληστερίνης από οξειδώσεις, για αποφυγή αθηρωμάτων.
Μολύνσεις και τροφικές δηλητηριάσεις
Ενίσχυση ανοσοποιητικού, πρόληψη, ταχεία ανάρρωση, ανακούφιση συμπτωμάτων.
Μελαγχολία, κατάθλιψη, νευροφυτικές διαταραχές
Δρα επίσης προληπτικά και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.
Σχιζοφρένεια, ψυχικές παθήσεις
Πρόληψη με την έγκαιρη αναγνώριση των τροφικών «προσβολών», δηλαδή των αντιτροφών και των βιοχημικών αιτίων των ψυχικών παθήσεων. Αναπλήρωση διατροφικών ελλείψεων, κοινού χαρακτηριστικού των περισσότερων ψυχοπαθών.
Καρδιοκυκλοφορικά
Πρόληψη, ενίσχυση καρδιακών μυών, καθαρισμός αρτηριών και ενίσχυση τοιχωμάτων, ισορροπία τριγλυκεριδίων και προστασία της χοληστερίνης από οξειδώσεις, για αποφυγή αθηρωμάτων.
Κύστες και ευαισθησία των μαστών
Εξάλειψη αιτιών, ανακούφιση συμπτωμάτων, πρόληψη ειδικά στην περίπτωση καρκινογένεσης.
Προβλήματα περιόδου, εμμηνόπαυση
Πρόληψη προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τις ορμονικές διαταραχές, διατροφολογική υποστήριξη, ανακούφιση συμπτωμάτων, ισορρόπηση ορμονικών εκκρίσεων.
Οστεοπόρωση
Αναστολή οστεοπορικής διαδικασίας, ενίσχυση των οστών.
Οστεοαρθρίτιδα, ρευματική αρθρίτιδα, πόνοι κλειδώσεων
Αυξημένο ουρικό οξύ. Διάγνωση, ανακούφιση συμπτωμάτων, διόρθωση των προβλημάτων με διατροφολογική υποστήριξη.
Ηπατίτιδα
Υποστήριξη του ήπατος, αποτοξίνωση, πρόληψη.
Θυρεοειδής
Διάγνωση όσον αφορά τα πραγματικά αίτια των συμπτωμάτων, ειδικά σε σχέση με τα επινεφρίδια και το στρες, διατροφολογική υποστήριξη, πρόληψη.
Προστάτης
Πρόληψη προστατικής υπερπλασίας, επενεργώντας διατροφικά στο μεταβολισμό των υποπαραγώγων και των μεταβολιτών της τεστοστερόνης.
Τριχόπτωση
Αναστολή τριχόπτωσης, ενίσχυση ριζών, αύξηση τριχογένεσης.
Χοληδόχος κύστη
Πρόληψη, καθαρισμός αλάτων.
Νεφρολιθίαση
Ισορρόπηση οξέων/βάσεων, καθαρισμός νεφρών, πρόληψη.
Όραση
Ενίσχυση των οπτικών νεύρων και μυών του οφθαλμού, βελτίωση της νυχτερινής όρασης.
Στοματική υγεία, ουλίτιδα, δόντια
Πρόληψη και θεραπεία άφθας και στοματικών μολύνσεων, ενίσχυση δοντιών και ούλων.
Στοματική δυσοσμία (αλίτωση)
Αποτοξίνωση, αναπλήρωση εντερικής χλωρίδας, πρόληψη.
Διαβήτης
Διατροφικά αναγνωρίζονται 5 διαφορετικοί τύποι διαβήτη. Ο τύπος 1, όπου το άτομο εξαρτάται από τη χορήγηση ινσουλίνης και εμφανίζεται συνήθως σε νεαρή ηλικία. Ο τύπος 2, όπου το άτομο παράγει ινσουλίνη η οποία όμως δεν λειτουργεί σωστά κυτταρικά και εμφανίζεται συνήθως σε προχωρημένη ηλικία (ο τύπος 2 υποδιαιρείται σε παχύσαρκους και μη). Ο τύπος 3 ονομάζεται «δευτερεύων διαβήτης» και εκεί συνήθως υπάρχουν παγκρεατικές και ορμονικές δυσλειτουργίες φαρμακογενικών, ναρκωτικών ή άλλων εθιστικών ουσιών που εμφανίζουν διαβητικά συμπτώματα, χρόνιος υποσιτισμός και γενετικά σύνδρομα. Ο τύπος 4 ονομάζεται «δυσλειτουργική ανοχή γλυκόζης», όπου τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος κυμαίνονται μεταξύ των ομαλών και μη ορίων στο αίμα και είναι συνήθως το προδιαβητικό στάδιο λόγω διατροφικών ελλείψεων και ινσουλινικής δυσλειτουργίας. Ο τύπος 5 αφορά τα διαβητικά συμπτώματα που εμφανίζουν οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη, λόγω της έλλειψης ενζύμων που εξαρτώνται από το μαγνήσιο και τη Β6 και μετατρέπουν το αμινοξύ τρυπτοφάνη στον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη. Η έλλειψή τους στέλνει την τρυπτοφάνη σε διαφορετικό βιοχημικό μονοπάτι, όπου μετατρέπεται σε ξανθουρενικό οξύ. Αυτό ενώνεται χημικά με την ινσουλίνη, την οποία αποβάλλει από το σώμα, δημιουργώντας διαβητικά συμπτώματα. Η χορήγηση μαγνησίου και Β6 συνήθως διορθώνει γρήγορα αυτό το πρόβλημα. Εκτός από τον τύπο 1, όπου ακόμη και εκεί η φυσικοπαθητική βοηθάει σημαντικά στη μείωση της εξάρτησης του ατόμου από τις ενέσεις ινσουλίνης με συγκεκριμένη διατροφολογική υποστήριξη, όλοι οι άλλοι διαβητικοί τύποι αντιμετωπίζονται και προληπτικά, σε πολλές περιπτώσεις με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Καρκίνος
Πρόληψη της καρκινογένεσης ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα, παρεμπόδιση προώθησης καρκινώματος και καρκινικής αγγειογένεσης και μετάστασης, αύξηση της κυτταρικής ανανέωσης που παρεμποδίζεται από τις παρενέργειες της ραδιοακτινοβολίας και της χημειοθεραπείας της συμβατικής ιατρικής θεραπευτικής προσέγγισης του καρκίνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις επίσης, συμβουλεύεται η διατροφολογική υποστήριξη και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της συμβατικής θεραπείας, για θετικότερα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα, με την αναπλήρωση των ορθών μορίων στο σώμα και την ταυτόχρονη στέρηση των καρκινικών κυττάρων από τις τροφικές ουσίες που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους.
Παχυσαρκία
Αποκατάσταση της κυτταρικής λειτουργίας και του μεταβολισμού, μειώνοντας διατροφικά τη λιπογένεση και αυξάνοντας την ενέργεια. Βαθμιαίο και μόνιμο αδυνάτισμα χωρίς τη στέρηση των απαραίτητων τροφικών ουσιών, ισορροπώντας τους μηχανισμούς της όρεξης και αυξάνοντας ταυτόχρονα τη γενική υγεία του οργανισμού, σε συνδυασμό με αποτοξίνωση και ισορρόπηση του σακχάρου του αίματος.
Ημικρανίες και πονοκέφαλοι
Πρόληψη, ταχεία ανακούφιση συμπτωμάτων, διόρθωση αιτιών χωρίς τη χρήση φαρμάκων και αποφεύγοντας τις παρενέργειές τους. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει πάθηση που να μην αντιμετωπίζεται από τη φυσικοπαθητική ή να μην απαιτεί τη συμπαράστασή της όταν εφαρμόζεται κάποια άλλη θεραπευτική μέθοδος για καλύτερα και πιο μόνιμα αποτελέσματα.

Γνωρίστε τη Φυσικοπαθητικό

Η Αργυρώ Γεροχρήστου, ξεκίνησε τις σπουδές της το 1997 στο ΤΕΙ Αθηνών, στο τμήμα Αισθητικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Το 2012 ξεκινά τις σπουδές της στη Φυσικοπαθητική Θεραπευτική στη Νεοιπποκράτειο Σχολή της Κύπρου σε συνεργασία με το College of Naturopathic Medicine του Λονδίνου, το κολέγιο Φυσικοπαθητικής Ιατρικής του Λονδίνου.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της και αποκτώντας τον τίτλο του Φυσικοπαθητικού, για τα επόμενα χρόνια δούλεψε με τη Φυσικοπαθητική μελετώντας την αποτελεσματικότητά της στην υγεία των ανθρώπων και με τη Σατυανάντα γιόγκα παρατηρώντας την θεραπευτική της δράση.
Από τον Δεκέμβρη του 2018 συνεχίζει τις σπουδές της στην Φυσικοπαθητική και παράλληλα προωθεί τη δημιουργία του πρώτου χώρου εναλλακτικών θεραπειών στην Κέρκυρα, του Ενθύμησις.

Περισσότερα
Κλείστε ραντεβού
Φυσικοπαθητική

Επιλέξτε την ιδανική ημερομηνία και ώρα και θα σας απαντήσουμε τις επόμενες 6 ώρες για την διαθεσιμότητα.

    Μικρές Ιστορίες & Νέα

    Διαβάστε άρθρα και μικρές ιστορίες όπως τις επιλέξαμε για εσάς, τους λάτρεις της ευεξίας.

    Περισσότερα