Κλείστε Ραντεβού
espa-banner
© Enthymesis 2023 Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
Πολιτική Απορρήτου
κ. 6977 263 618 Επικοινωνία
Κλείστε Ραντεβού
© Enthymesis 2023 Κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
κ. 6977 263 618
Κλείστε Ραντεβού

“Εαν η δυσθυμία και ο φόβος έχουν μεγάλη διάρκεια, μία τέτοια κατάσταση είναι μελαγχολική” Ιπποκράτης, ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ 4ον – 23.

Η μελαγχολία αποτελεί χαρακτηριστικό της εποχής μας. Η Μελαγχολική Ιδιοσυστασία είναι σύμφωνα με την Ελληνική Ιπποκρατική Ιατρική μία κατάσταση δυσκρασίας που υποδηλώνει χρόνια νοσογόνο κατάσταση.

Τι είναι η μελαγχολία;

Η μελαγχολία  είναι μια παθολογική κατάσταση που παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά και αυξάνεται λόγω παραγόντων όπως η αστικοποίηση, η εκβιομηχάνιση και η αύξηση της διάρκειας της ζωής, καθώς και της διάσπασης του κοινού οικογενειακού συστήματος, της ανάμειξης των φυλών και της αλόγιστης μετανάστευσης. Αυτή η μίξη των ανθρώπων έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση περίπλοκων προσωπικοτήτων και μεικτών γονιδιακών χαρακτηριστικών με προεξέχουσα την παθολογική αύξηση των ψυχιατρικών διαταραχών.

Στην Ελληνική Ιπποκρατική Ιατρική ο όρος Μελαγχολία σημαίνει κυριολεκτικά ο “ Μαύρος Χυμός ”, που είναι και ο κυρίαρχος αιτιολογικός παράγοντας της παθολογίας. Η προσωπικότητα του μελαγχολικού είναι επιρρεπής σε έντονη και συνεχή θλίψη, φόβους και επιθετικότητα.

Ο κυρίαρχος χυμός του μελαγχολικού είναι η μαύρη χολή και δεν έχει κάποια αντιστοιχία με κάποιο είδος πάθησης στην σύγχρονη Συμβατική Ιατρική και είναι μη αναγνωρίσιμη ως παθοφυσιολογική οντότητα.

Σχετικά με την μαύρη χολή

Σύμφωνα με την Ελληνική Ιατρική- Unani Medicine και την Φυσικοπαθητική, η μαύρη χολή είναι ένα ίζημα που παράγεται φυσιολογικά σε μικρές ποσότητες από το συκώτι με ιδιότητες πύκνωσης και στερεοποίησης. Εμπλέκεται στην αφομοίωση θρεπτικών μεταλλικών στοιχείων, πυκνώνει το αίμα και συμμετέχει στην συντήρηση και επισκευή των πυκνών, στερεών γήινων τμημάτων και ιστών του σώματος, όπως τα οστά, οι χόνδροι, τα νεύρα και ο συνδετικός ιστός. Οταν η παραγωγή της Μέλανα Χολής είναι παραπάνω απο το φυσιολογικό δημιουργούνται αντίστοιχα παθολογικά συμπτώματα στο σώμα και η παθολογία ονομάζεται Μελαγχολική.

Λάθος αντιμετώπιση της μελαγχολίας

Ο Μελαγχολικός τύπος ανθρώπου αν αντιμετωπιστεί μόνο σε κάποια από τα συμπτωματά του όπως η καταστολή του νευρικού συστήματος με φάρμακα ή μόνο με ψυχανάλυση χωρίς αλλαγή των συνηθειών και της τροφής τότε σταδιακά η παθολογία θα αυξάνεται.

Σωστή αντιμετώπιση της μελαγχολίας με την φυσικοπαθητική

Η Φυσικοπαθητική πάντα ακολουθώντας την Ελληνική Ιπποκρατική Ιατρική – Unani medicine, συστήνει πειθαρχημένη διατροφή και τρόπο ζωής , βότανα και υπερτροφές,  με συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου, άσκησης και σωστή χαλάρωση, ώστε τα Μελαγχολικά άτομα να μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με υγεία παρα την πιο ευαίσθητη και εύθραυστη κατάσταση της υγείας τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο info@enthymesis.gr