Κλείστε Ραντεβού
Κλείστε Ραντεβού
GR EN

Τα ερωτήματα αυτά είναι βασικά για τη διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας του ατόμου και είναι αυτά που απαντώνται από την παραδοσιακή Φυσική Ιπποκρατική θεραπευτική όπως αυτή εφαρμόζεται στον χώρο του “Ενθύμησις” από τη Φυσικοπαθητικό – Εναλλακτική Ολιστική θεραπεύτρια, Αργυρώ Γεροχρήστου.  

 Τα βότανα, οι τροφές, τα μπαχαρικά και τα υγρά έχουν κάποια κρυφή δύναμη και στοιχειακή δράση. Η κρυφή δύναμη είναι το όργανο στο οποίο επιδρά στο σώμα και οι αλλαγές που επιφέρει στη λειτουργία του. Πχ ο μάραθος είναι μαλακτικός για το πεπτικό σύστημα και η βαλεριάνα ηρεμιστική για το νευρικό σύστημα. 

  Στην Ιπποκρατική Φυσική Θεραπευτική ή τη σύγχρονη Φυσικοπαθητική προκειμένου να επέλθει η ισορροπία και η υγεία λαμβάνεται υπόψιν και η στοιχειακή δράση των τροφών. Όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης «Η τροφή είναι μία, οι ιδιότητες της όμως είναι πολλές. Οι ιδιότητες της τροφής εξαρτώνται από την υγρότητα και την ξηρότητα, τη ζέστη και το κρύο που ενυπάρχουν μέσα σε αυτές…» («Περί τροφής» παρ.1).

 Σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική θεραπευτική του Ιπποκράτη οι τροφές και τα ποτά έχουν συγκεκριμένες δυνάμεις και ιδιότητες που σχετίζονται με τα 4 στοιχεία.

Όσο πιο πολύ ζέστη εμπεριέχουν οι τροφές τόσο πιο πολύ ζεσταίνουν, αλλά και το αντίθετο, όσο πιο κρύες είναι οι τροφές τόσο πιο πολύ δροσίζουν. Η ζέστη σχετίζεται με την αρχική ποιότητα της τροφής και με τον τρόπο παρασκευής της.
Π.χ. το κρέας εμπεριέχει πολύ ζέστη μέσα του λόγω του αίματος και της φύσσας που προϋπήρχε, μαγειρεύοντας το όμως αποκτά κι άλλη ζέστη, αυτή της φωτιάς που το μαγειρεύει. Και αν αυτή η φωτιά το μαγειρεύει για πολλή ώρα είναι πολύ δυνατή, τότε δεσμεύει ακόμα περισσότερη θερμότητα μέσα του. 

  Έτσι π.χ η βαλεριάνα έχει στοιχειακή δράση ζέστη 2- ξηρότητα 2. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το να ηρεμεί το νευρικό σύστημα ξεραίνει και ζεσταίνει. Αν η βαλεριάνα δοθεί σε έναν μελαγχολικό τύπο ανθρώπου θα τον ζεστάνει, αλλά θα τον ξεράνει ακόμα περισσότερο αυξάνοντας την παθολογία του, ενώ αν δοθεί σε έναν φλεγματικό θα βοηθήσει στη διάσπαση του φλέγματος και στην εξισορρόπηση της παθολογίας του. 

 Η φυσικοπαθητική όπως αυτή εφαρμόζεται στο “Ενθύμησις” από τη Φυσικοπαθητικό – Εναλλακτικό Ολιστική Θεραπεύτρια, Αργυρώ Γεροχρήστου, χρησιμοποιεί την Ιριδοανάλυση και την ανάλυση της γλώσσας, τους σφυγμούς και την ανάλυση της ιδιοσυγκρασίας,  για διαπίστωση της ιδιοσυστασίας και παθολογίας του ατόμου ώστε να δοθεί το κατάλληλο βότανο, ο τρόπος με τον οποίο θα έπρεπε να καταναλώνεται η τροφή π.χ ωμή, ζεστή, δροσερή, πικάντικη κοκ, το κατάλληλο βάμμα, τις κατάλληλες βιταμίνες και να συστήσει τις ιδανικές ώρες άσκησης, όπως και το είδος άσκησης και Ολιστικής Θεραπείας, που θα εξισορροπήσει τους χυμούς στο σώμα και θα επέλθει η υγεία. 

Μία συνεδρία Φυσικοπαθητικής βασισμένη στην Αρχαία Παραδοσιακή Ιπποκρατική Θεραπευτική αποτελεί απαραίτητη για να γνωρίσει ο καθένας την ιδιοσυστασία του, να μάθει τον εαυτό και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στο εξωτερικό περιβάλλον ώστε να μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του αποτελεσματικά με όποιον τρόπο θεραπείας επιλέξει ο ίδιος ο οποίος θα είναι και συμβατός με τη φύση του. 

 Σας περιμένουμε στον χώρο του “Ενθύμησις” για μία συνεδρία Φυσικοπαθητικής. 

Τηλέφωνο για ραντεβού: 6977263618