Κλείστε Ραντεβού
Κλείστε Ραντεβού
GR EN

Η μητέρα μου, μου έλεγε πάντα “ντύσου για να μην κρυώσεις…φύγε από το ρεύμα..θα κρυώσεις…μην περπατάς ξυπόλυτη στο κρύο…”

Τα ίδια ακούγονται από όλες τις Ελληνίδες μάνες και γιαγιάδες χρόνια τώρα..Αυτό είναι κληρονόμημα του Ιπποκράτη. Βέβαια σε αυτό πια πρέπει να προστεθεί” φύγε από το κινητό ή τον υπολογιστή θα κρυώσεις…”

Σύμφωνα με την Ελληνική Ιπποκρατική Ιατρική και την Φυσικοπαθητική, όταν κάποιος αρπάξει ένα κρυολόγημα ή πέσει στο κρεβάτι από ένα κρύο, τότε έχει εισέλθει μέσα στο σώμα του ένα ψυχρό ή θερμό ρεύμα, πιθανόν με τη συνοδεία του Ανέμου.

Διαδικασία λοίμωξης ή κρυολογήματος

Ο οργανισμός από την εισβολή αυτή θα γίνει εξαιρετικά ευαίσθητος και θα ασθενήσει. Εάν ο Θύμος αδένας και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ισχυρά και ανθεκτικά, θα κλείσει ή θα μπλοκάρει τους πόρους σταματώντας κάθε εισβολή του Ανέμου κατά την εφίδρωση.

Εάν τώρα ο Θύμος αδένας και το ανοσοποιητικό είναι αποδυναμωμένα, οι πόροι θα είναι χαλαροί και ανοιχτοί, με μη φυσιολογική εφίδρωση, ή υπερβολική εφίδρωση. Εκεί ο Άνεμος θα δημιουργήσει Παθολογία και το ανοσοποιητικό θα αμυνθεί με συμπτωματολογία. Αυτή είναι η διαδικασία μίας λοίμωξης ή ενός κρυολογήματος.

Η παρακμή του Θύμου αδένα και του ανοσοποιητικού στους ηλικιωμένους και στους αδύναμους σε Υγεία ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, επιτρέπει στον εξωγενή παράγοντα του Ανέμου μαζί με τους άλλους εξωγενείς παθογόνους παράγοντες, να διεισδύσουν στο εσωτερικό του σώματος.

Ο Άνεμος μπορεί να έχει πολλές εκδηλώσεις και να πάρει πολλές μορφές μέσα στο σώμα. Εισβάλλει στον οργανισμό από το κεφάλι και τις οπές του (αυτιά, μάτια, μύτη, στόμα), τον αυχένα και τα οπίσθια τμήματα του σώματος, αλλά και από το δέρμα ειδικά όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί λόγω δραστηριότητας ή άσκησης, για αυτό και το ντύσου για να μην κρυώσεις ή φύγε από το ρεύμα είναι ο βασικός τρόπος προστασίας από κρυολογήματα.

Ο άνεμος μαζί με το κρύο τείνει να εμπλέκει με την εισβολή του στο σώμα το όργανο που ελέγχει, το δέρμα και τους πνεύμονες. Γι΄ αυτό η οξεία εισβολή του δίνει συμπτώματα απ΄ το αναπνευστικό όπως βήχα, φτάρνισμα, ρινική καταρροή. Π.χ. ένα κρύο ρεύμα μπορεί να εισέλθει από τις οπές και τα ανοίγματα του κεφαλιού (μύτη, αυτιά, μάτια) αλλά και από το δέρμα (αυχένας, λαιμός, πλάτη) και να μεταφέρει το κρύο μέσα στο σώμα.

Αυτό που είναι παθογόνο και κατασταλτικό για κάποιους, μπορεί να μη λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για κάποιους άλλους

Η προσβολλή κάθε ανθρώπου από τους εξωγενής παθογόνους παράγοντες εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του ατόμου και την έκθεσή του σε αυτούς τους παράγοντες. Για αυτό και η ισορροπία των χυμών του σώματος είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρησση της υγείας, όπως και η πρόληψη για προστασία από  κάθε περιβαλλοντική αλλαγή.

Δεν είναι τυχαίο  που κάποιοι είναι πολύ ευάλωτοι στο κρύο και τον αέρα, ενώ άλλοι είναι πολύ ανθεκτικοί.
Όλα είναι σχετικά.

Η ευαισθησία του ατόμου σε οποιαδήποτε δεδομένη επιρροή ή δυνητική δυσλειτουργία, εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες

Α) Τις έμφυτες ανισορροπίες της Ιδιοσυστασίας και τις τάσεις που έχει κάθε άτομο.

Β) Τις ήδη υπάρχουσες παγιωμένες παθογόνες καταστάσεις, δηλαδή την Παθολογία του.

Π.χ. κάποιος που έχει Φλεγματική Ιδιοσυστασία, με την υπεροχή του Κρύου και της Υγρασίας να κυριαρχεί στο σώμα του, θα τείνει να είναι πιο ευάλωτος στο κρύο και την υγρασία.

Η συχνή κατανάλωση σε κρύα και με υγρασία γεύματα, όπως το παγωτό, η γλουτένη , η ζάχαρη  ή το κρύο γιαούρτι, ή ένα κρύο από το ψυγείο γεύμα, ή τα παγωμένα ποτά, ή η αυξημένη υγρασία και το φλέγμα σε υπέρβαρους ανθρώπους και η αυξημένη εποχιακή υγρασία και το κρύο όπως το χειμώνα, καθώς και η κατανάλωση φαρμάκων και αντιβιοτικών, θα καταστήσει κάποιον πιο ευάλωτο σε κάθε επίθεση Κρύου και Υγρασίας, ανεξάρτητα από την Ιδιοσυγκρασία του.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, γιατί οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και τα συμπτώματα γρίπης αρχίζουν να εκδηλώνονται στο τέλος του φθινόπωρου, όπου υπάρχει αέρας που σιγά σιγά συνδυάζεται με κρύο και αργότερα αυξημένη υγρασία στο περιβάλλον, αλλά δεν νοσούν όλοι.

Όπως είχε πει και ο πιο σύγχρονος Παστέρ , στην Θεωρία των Μικροβίων που υιοθετήθηκε από την σύγχρονη Ιατρική , οι ιοί δεν ζουν με τη ζέστη γι’  αυτό και δεν εμφανίζονται ιώσεις Κρύου κατά την ζεστή καλοκαιρινή περίοδο, παρά μόνο ιώσεις από επιθέσεις Ζέστης πάντα σε όσους έχουν το ανάλογο υπόβαθρο .

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, παράγοντας συμπτωμάτων γρίπης

Ο Ιπποκράτης έλεγε πως ο κρύος χειμωνιάτικος αέρας που ερχόταν από τον βορρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα έφερνε ιώσεις, κρυολογήματα, ρινίτιδες, γρίπη, βρογχίτιδα και πνευμονία. Θεωρούσε επίσης ότι οι ιώσεις αυτές μεταδίδονται μέσω της Φύσας της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, που διαπερνά την ατμόσφαιρα και τους ανθρώπους.

Είναι γνωστό πλέον στους εναλλακτικούς κύκλους ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα η γρίπη και όποια άλλη ίωση να μην θεραπεύεται εύκολα και σε πολλές περιπτώσεις να εμφανίζουν επιπλοκές.

Έτσι λοιπόν στην θεωρία των μανάδων μας και του Ιπποκράτη έρχεται να προστεθεί και ένα άλλο μέτρο προστασίας από την γρίπη και τα κρυολογήματα , η απομάκρυνση από κάθε είδους ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Η τηλεόραση, τα κινητά και οι υπολογιστές διαταράσσουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του ανθρώπου προκαλλώντας αντίστοιχα διαταραχή στη Φύσα. Η Φύσα που είναι υπεύθυνη για την κίνηση και των μεταβολισμό των υγρών (αίμα, πλάσμα, λέμφος, διάμεσο υγρό, γαστρικά υγρά, ενδοκυττάρια-εξωκυττάρια υγρά) του σώματος, παρεμποδίζεται κι αυτή. Τα συμπτώματα διαταραχής της Φύσα είναι ανάλογα με τα συμπτώματα γρίπης, ρινική καταρροή, πόνοι στα οστά και τις αρθρώσεις, πυρετός, μειωμένη ενέργεια.

Η απομάκρυνση από τον συνάνθρωπο, τα γάντια , οι μάσκες και το κλείσιμο στο σπίτι δεν αρκούν για να προστατεύσουν το χειμώνα από κανέναν ιό γρίπης όταν αυξάνεται η έκθεση του ατόμου στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και διαταράσσεται η Φύσα , η ζωτική ενέργειά του.

Για αυτό και τα παιδιά δεν έχουν καμία προστασία όταν απομακρύνονται από τα σχολεία και επιβάλλεται η αυξημένη χρήση υπολογιστών και κινητών σε αυτά. Το ίδιο ισχύει φυσικά και στους ενήλικες.

Ευτυχώς στην Ελλάδα οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν έχουν καμία επαφή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά και ξέρουν να προστατεύουν τους εαυτούς τους ως απόγονοι του Ιπποκράτη.

Οι υπόλοιποι προκειμένου να προστατευθούμε από οποιονδήποτε ιό γρίπης ή κρυολόγημα χρειάζεται να υποδεχθούμε το φθινόπωρο με μια ισορροπημένη ιδιοσυστασία.

Αυτό γίνεται με τόνωση του ανοσοποιητικού με υπερτροφές, με βότανα με σωστή διαιτα και άσκηση ανάλογα με την ιδιοσυστασία κάθε ανθρώπου, με την μειωμένη έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, καθώς και με την χρήση της Ομοιοπαθητικής.

Μία καλά επιλεγμένη Φυσικοπαθητική και Ομοιοπαθητική θεραπεία χρησιμεύει στην ενίσχυση της ικανότητας αυτοθεραπείας του σώματος ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και θωρακίζοντας την υγεία σας σε οποιαδήποτε προσβολλή εξωτερικού παθογόνου παράγοντα.

Φυσικοπαθητική συνεδρία και ανάλυση της ιδιοσυστασίας πραγματοποιείται  στο ολιστικό κέντρο “ Ενθύμησις “, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.enthymesis.gr και στο info@enthymesis.gr