Κλείστε Ραντεβού
Κλείστε Ραντεβού
GR EN

Η γλώσσα αποτελεί το όργανο της γεύσης και όχι μόνο…

Η γλώσσα είναι ένας ολογραφικός χάρτης πολλών σημείων και καταστάσεων στο σώμα, είναι ένας καθρέφτης, που αντανακλά την κατάσταση των εσωτερικών οργάνων του σώματος, ιδιαίτερα τα όργανα της πέψης και του μεταβολισμού, καθώς και την συνολική ενεργειακή, θρεπτική και μεταβολική κατάσταση του οργανισμού του ανθρώπου.

Από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες γιατροί όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, θεωρούσαν πάντοτε τη γλώσσα ως σημαντικό δείκτη ή βαρόμετρο για την Υγεία και τις ασθένειες. Άλλα μεγάλα παραδοσιακά ιατρικά συστήματα του κόσμου, όπως η Αγιουρβέδα και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, διαθέτουν επίσης εξελιγμένα συστήματα διάγνωσης της γλώσσας. Η Ελληνική Ιατρική και η σύγχρονη Φυσικοπαθητική διαθέτουν μία λεπτομερή μεθοδολογία διάγνωσης της γλώσσας σύμφωνα με τις αρχές της, τις Ιδιοσυστασίες και τις εκάστοτε Παθολογίες.

Μέσα από την αίσθηση της γεύσης, η γλώσσα στέλνει μήνυμα στο σώμα και ιδιαίτερα στα πεπτικά όργανα, τα οποία θα εκκρίνουν τους ανάλογους χυμούς της πέψης.Για παράδειγμα, η γεύση των τηγανισμένων τροφίμων στέλνει συγκεκριμένα σήματα στο ήπαρ και στη χοληδόχο κύστη, για να απελευθερώσουν πολύ χολή ώστε να μπορέσει το πεπτικό σύστημα να αφομοιώσει τα τηγανισμένα και δυσκολοχώνευτα λίπη που κατανάλωσε κάποιος.

Η γλώσσα όμως είναι και ένας ολογραφικός χάρτης πολλών σημείων και καταστάσεων στο σώμα. Έχει στενές και αντανακλαστικές σχέσεις με όλα τα εσωτερικά όργανα, αλλά κυρίως με τον γαστρεντερικό σωλήνα, το σπλήνα, το ήπαρ και τα έντερα.

Η ανάλυση της γλώσσας σε μια Φυσικοπαθητική συνεδρία παρέχει τα εξής οφέλη:

 • Μας δίνει τη δυνατότητα της αυτοδιάγνωσης και την παρακολούθηση της κατάστασης της Υγείας σε καθημερινή βάση.
 • Η ομορφιά της διάγνωσης της γλώσσας συνοδεύεται από απλότητα και αμεσότητα.
 • Καθορίζει τη μοναδική κληρονομική Ιδιοσυστασία.
 • Αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση Υγείας ενός ατόμου.
 • Χρησιμοποιείται ως πρώιμος ανιχνευτής για διαταραχές στο σώμα.
 • Ενημερώνει τον ασθενή σχετικά με την υποκείμενη αιτία της ασθένειας.
 • Είναι ένας ακριβής τρόπος καθορισμού του τι συμβαίνει στο πεπτικό σύστημα: ήπαρ, στομάχι, σπλήνα, λεπτό και παχύ έντερο.
 • Αποκαλύπτει τη παρούσα φάση και την εξέλιξη μιας συγκεκριμένης ασθένειας.
 • Αντανακλά την ποιότητα της κυκλοφορίας της Φύσας, του αίματος, των σωματικών υγρών και της ψυχικής κατάστασης.
 • Αποκαλύπτει την ποιότητα και την ισορροπία των πέντε στοιχείων, όπως αποκαλύπτεται στα όργανα και τη συνολική χημεία του σώματος.
 • Καθορίζει την ισορροπία όξινου-αλκαλικού pH και μας αναλύει την κατάσταση και την ποιότητα των Χυμών στο σώμα.
 • Βοηθά στον προσδιορισμό της αιτίας της ασθένειας, ορίζοντας τη συνολική Ιδιοσυγκρασιακή εικόνα του ασθενούς (Ιδιοσυστασία και Παθολογία).
 • Μας ξεκαθαρίζει την πορεία και την κατάσταση εξωγενών ή ενδογενών παθολογικών παραγόντων, υποδεικνύοντας τα σημεία που έχουν πλήξει το σώμα.

 

Η ανάλυση της γλώσσας, μαζί με την Ιριδοανάλυση, την ανάλυση των σφυγμών και την λήψη του ιστορικου αποτελούν την Φυσικοπαθητική ανάλυση.

Μετά από μία συνεδρία Φυσικοπαθητικής, αναγνωρίζονται η Παθολογία και ιδιοσυστασία του ατόμου, ώστε να μπορούν να δοθούν τα κατάλληλα βότανα, οι συστάσεις αλλαγής συνηθειών και ποιότητας τροφής , τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα αν χρειάζονται ή συμπληρώματα διατροφής, που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας και της υγείας του ατόμου.

Η Φυσικοπαθητική στην Κέρκυρα εφαρμόζεται από την Φυσικοπαθητικό -Ολιστική Θεραπεύτρια Αργυρώ Γεροχρήστου Μπολοβίνου, στο ολιστικό χώρο ευεξίας “ Ενθύμησις”, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, στο www.enthymesis.gr και στο info@enthymesis.gr