Κλείστε Ραντεβού
espa-banner
© Enthymesis 2023 Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
Πολιτική Απορρήτου
κ. 6977 263 618 Επικοινωνία
Κλείστε Ραντεβού
© Enthymesis 2023 Κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
κ. 6977 263 618
Κλείστε Ραντεβού

«Οι λέξεις έχουν μία μαγική δύναμη: μπορούν να φέρουν τη μεγαλύτερη ευτυχία ή την πιο βαθιά απόγνωση».

Το συγκεκριμένο παράθεμα αποδίδεται στον Σίγκμουντ Φρόυντ και φανερώνει το πώς η χρήση των λέξεων μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη ζωή των ανθρώπων.

Το κρούσμα χρησιμοποιείται δίνοντας ένα βαρύ και αρνητικό σημασιολογικό φορτίο για λόγους  μάλλον άγνωστους, παρόλες τις συστάσεις των ειδικών να σταματήσει ο αρνητικός ορισμός όσον φέρουν τον ιό του Κορονοιού ως κρούσματα, και να λέγονται περιστατικά.

Ο οργανισμός κυβερνάται από υψηλή νοημοσύνη και σοφία. Οι μηχανισμοί αυτοίασης νομοτελειακά θα τεθούν σε λειτουργία μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμπτωματολογίας. Η θεραπευτική κρίση και τα συμπτώματα της όποιας ασθένειας, είναι οι θεραπευτικές και σοφές απαντήσεις του οργανισμού στα αίτια της ασθένειας.

Υπάρχουν άνθρωποι που τους δημιουργούν συμπτώματα οι ιοί και κάποιοι που δεν τους δημιουργούν. Στους δεύτερους το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και το ισορροπημένο στοιχειακό περιβάλλον του σώματος (ισορροπία των στοιχείων) δεν θα δημιουργήσει συμπτώματα και ο οργανισμός σιωπηλά θα εξοντώσει και θα αποβάλλει τους ξενιστές εισβολείς. Αυτό τώρα στον ιό που φαίνεται να ταλαιπωρεί όλη την ανθρωπότητα παρουσιάζεται ως κρούσμα ασυμπτωματικό.

Σε όσους δημιουργηθούν συμπτώματα αυτό σημαίνει αρχικά ότι το σώμα έχει υπερβολική συσσώρευση κάποιων παθογόνων στοιχείων που μπορεί να έχουν πλήξει το σώμα εξωγενώς ή ενυπάρχουν  ενδογενώς. Επομένως δύσκολα ένας οργανισμός θα «κολλούσε» την όποια ασθένεια αν δεν υπήρχε η ανάγκη να την κολλήσει. Γι΄ αυτό βλέπουμε σε ένα σχολείο τα μισά παιδιά να «κολλάνε» μία λοίμωξη και άλλα όχι.

Η γρίπη με τα συμπτώματά της είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε το σώμα να αποβάλλει το περίσσιο παθογόνο υλικό μέσω των συμπτωμάτων της ασθένειας, με καταρροή και αποβολή βλέννας, διακοπή της όρεξης, μέσω πυρετού και ιδρώτα, μέσω εμετού κ.ά.

Όσο πιο αδύναμο είναι το ανοσοποιητικό και επιβαρυμένο το σώμα με παθογόνο υλικό τόσο πιο έντονα και μεγαλύτερης διάρκειας θα είναι τα συμπτώματα της θεραπευτικής κρίσης, της ίδιας κατάστασης που οι γιατροί σήμερα την ορίζουν ασθένεια.

Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που πρέπει να προστατευθούν απο την γρίπη και τον κορονωιό είναι αυτή με βαριά νοσήματα, οι άνθρωποι στην γεροντική ηλικία με πεσμένο ανοσοποιητικό λόγω αυξημένου τοξικού φορτίου απο φαρμακευτική αγωγή και οι υπέρβαροι.

Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως ασυμπτωματικά κρούσματα είναι αυτοί που έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό  και ο οργανισμός τους σιωπηλά χωρίς να δημιουργεί συμπτώματα θα αποβάλλει τους ξενιστές ιούς εισβολείς, αλλά απλά τυχαίνει και εξετάζονται την περίοδο αυτή. Αν μπορούσε να ελέγχθει το ανοσοποιητικό μάς πόσους ιούς ξενιστές και παθογόνους μικροοργανισμούς καταπολεμά καθημερινά και φέρουμε στο σώμα μας τότε όλοι θα έπρεπε να χαρακτηριστούμε ώς ενα ασυμπτωματικό κρούσμα.

Αυτό που θα έπρεπε να ανησυχεί τον άνθρωπο είναι όχι τα κρούσματα αλλά η ενδυνάμωση και η στήριξη του δικού του ανοσοποιητικού για να μπορέσει να είναι πάντοτε και αυτοί κρούσματα αθόρυβα που μπορούν χωρίς συμπτώματα να αποβάλλουν όποιονδήποτε ιό ξενιστή.

Μέγιστη προστασία από οποιονδήποτε ιό είναι ένα ενδυναμωμένο ανοσοποιητικό και μια ισορροπημένη ψυχική υγεία, όχι τα αντισηπτικά και ο φόβος του συνανθρώπου.

Στον ευλογημένο τόπο που ζούμε την Ελλάδα έχουμε το περιβάλλον μας συμμαχό μας. Ο ήλιος, ο καθαρός αέρας, η φύση, η θάλασσα, τα λαχανικά και φρούτα του κήπου μας, ο ελληνικός τρόπος διασκέδασης, οι δραστηριότητες στη φύση, η συχνή επαφή με τους αγαπημένους μας, τα ελληνικά βότανα και οι υπερτροφές, η γύρη, τα ελληνικά άγρια χόρτα, το γέλιο και η χαρά μας αρκούν να μας κρατήσουν υγιείς.

Βγείτε έξω από το σπίτι, περάστε χρόνο στη φύση και στη θάλασσα, φάτε φρέσκα βιολογικά τρόφιμα από τον κήπο σας, πιείτε βότανα, γελάστε, χορέψτε, διασκεδάστε, φιλοσοφήστε, κλείστε την τηλεόραση, ασκηθείτε με μέτρο και όρια τις σωστές ώρες, μειώστε το τοξικό φορτίο από φάρμακα και ακτινοβολίες αυτά χρειάζονται για να παραμείνετε υγιείς και ασυμπτωματικά κρούσματα.