Κλείστε Ραντεβού
espa-banner
© Enthymesis 2024 Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
Πολιτική Απορρήτου
κ. 6977 263 618 Επικοινωνία
Κλείστε Ραντεβού
© Enthymesis 2024 Κατασκευή ιστοσελίδας από go creations
κ. 6977 263 618
Κλείστε Ραντεβού

Γιόγκα Νίντρα – η ευδαιμονική χαλάρωση

“Οι περισσότεροι άνθρωποι αποκοιμιούνται χωρίς να απαλλαγούν από τις εντάσεις τους. Αυτό ονομάζεται νίντρα. Νίντρα σημαίνει ύπνος, ασχέτως του τι και πως. Αλλά Γιόγκα Νίντρα, σημαίνει ύπνος απαλλαγμένος από όλα τα βάρη. Και είναι στο σύνολό του, μιας ευδαιμονικής, ανώτερης ποιότητας ύπνος.
Όταν η επίγνωση είναι χωριστή και διακριτή από τα βρίττις, όταν η εγρήγορση, το όνειρο και ο βαθύς ύπνος περνούν σαν σύννεφα, κι ωστόσο η επίγνωση του άτμα παραμένει, τότε έρχεται η εμπειρία της πλήρους χαλάρωσης.

Ακολουθεί Yoga Nidra στα Ελληνικά διάρκειας 20 λεπτών

Χαλάρωση δεν σημαίνει ύπνος.
Χαλάρωση σημαίνει να είσαι ευδαιμονικά ευτυχής.

Δεν έχει τέλος… Αποκαλώ ευδαιμονία την απόλυτη χαλάρωση. Ο ύπνος είναι κάτι άλλο. Ο ύπνος προκαλεί χαλάρωση του νου και των αισθήσεων μόνο. Η ευδαιμονία χαλαρώνει το άτμα, τον εσωτερικό εαυτό. Γι’ αυτό στην τάντρα, η Γιόγκα Νίντρα είναι η πύλη που οδηγεί στο Σαμάντι.”

Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι , δημιουργός της τεχνικής Γιόγκα Νίντρα.

Η Γιόγκα Νίντρα είναι ένας πιο αποτελεσματικός και δραστικός τρόπος ψυχικής και σωματικής ξεκούρασης και ανανέωσης απ’ότι ο παραδοσιακός ύπνος. Όσοι υιοθετούν την τεχνική αυτή στην καθημερινή τους ζωή, διαπιστώνουν γρήγορες και συστηματικές αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου τους.

Μία και μόνη ώρα Γιόγκα Νίντρα μπορεί να προσφέρει την ξεκούραση που προσφέρουν τέσσερις ώρες συνηθισμένου ύπνου.

Η Γιόγκα Νίντρα είναι η επιστήμη της χαλάρωσης, που δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα να καταδυθούμε βαθιά στις περιοχές του υποσυνείδητου νου, απελευθερώνοντας και χαλαρώνοντας έτσι, τις νοητικές εντάσεις και εγκαθιστώντας την αρμονία σε όλες τις όψεις τις ύπαρξής μας.

Σε μια εποχή που οι νοητικές και οι συναισθηματικές εντάσεις κυριαρχούν στο άτομο, η Γιόγκα Νίντρα αποτελεί δώρο σωτήριο για την ύπαρξή μας.

Καλή ξεκούραση,
Με αγάπη Ajanta